Acil Bakım Cep Rehberi Satışta!

0

 Sevgili 112 çalışanları ve Paramedik adayı öğrenci arkadaşlarıma…

                                                       Acil Bakım Cep Rehberi 1.BASKI

Hastane öncesi acil bakım, sağlık personeli açısından heyecan verici tıbbi bir yaklaşımdır. Acil bakım gerektiren olayın meydana gelişini takip eden ilk dakikalarda atılacak her adım, ölüm ile yaşam arasında seçim yapmak demektir. Bu nedenle, hastane öncesi acil bakım özel bir önem taşımaktadır.

“Bir canı kurtaran kişi, bütün insanları kurtarmış gibidir.” anlayışıyla; başladığımız sosyal medya serüveniyle birlikte sizlerin de destekleriyle gelen öneriler doğrultusunda hastane öncesi acil bakımda gerekli olan temel ve güncel bilgilerin, taşınması ve hatırlanması kolay bir formatta hem hastane öncesinde hem de acil tıp kliniklerinde kullanımına imkan sunan bu kaynağı oluşturma kararı aldım.  Kendini hayat kurtarmaya adayan bir meslek için nitelik, donanım ve sürekli mesleki gelişim vazgeçilmez bir öneme sahip olduğu bilinciyle hastaların ihtiyacı olan sağlık hizmetinin doğru anda ve yeterli nitelikte sunulmasında aracı olmasını temenni ettiğim bu kaynak  “Bilgi ancak yeniyse değerlidir” sözünden yola çıkarak güncel literatür kaynaklar taranarak bir öğrencinin gözü bakış açısıyla oluşturulmuş, paramedik alanındaki temel ve en çok ihtiyaç duyulan bilgileri deneyimleyerek tecrübe edilmiş, görerek öğrenmenin önemi doğrultusunda pratik konular zengin görsel içeriklerle anlatılmış ve kolay öğrenilebilir hale getirilmiştir.


“Zihinlerinizi açın, dostlarım. Bizler, hepimiz anlamadıklarımızdan korkarız.” 

                                                                                                         Dan Brown

Değerli okurlara,

Paramedik mesleği öyle uzun bir yolculuktur ki, kullanılan her teknik, her ekipman, her ilaç hayat kurtaran bir manevradır. Hiçbir bilgi basit değildir, küçümsenemez. Bu yol okula atılan ilk adımla başlar ve hayat boyunca devam eder. Bu yolculuğa yeni çıkacak arkadaşların başlangıçta duyduğu korku hiçbir şey bilmediğini hissetmesidir. Okulun, stajın, ve mesainin başladığı ilk günler, ilk aylar bu nedenle güç ve sancılı geçmektedir. Bu kitap paramedik eğitiminin başındaki öğrencilerin, stajyerlerin ve yeni mezun olmuş paramediklerin bu kaygılarını azaltacak bilgiler içermektedir. Paramediklerin bilmesi gereken güncel teorik ve uygulamalarına yönelik temel hazırlık prensipleri ve mesleki bilgiler, görsellerle desteklenmiş yalın bir dille ve şahsi tecrübelerle harmanlanmıştır.

Bu kaynağı aldıkları ve okudukları zaman onlarca, yüzlerce hatta binlerce kez yararlanacakları nice hayatlar kurtaracakları için teşekkür ederim. Bu kaynağın, tüm acil sağlık çalışanları ve paramedik adaylarına faydalı olmasını umuyorum. Dilerim yaşamlara dokunan sağlık profesyonellerinin kendilerini daha özgüvenli hissetmelerini sağlayan bir cep kitabı olur. 

 

Titizlik, özveri ve sabırla hazırlanan bu kaynak; aynı hassasiyetle değerlendirilip amacına ulaştığında yeterli teşekkürü alacaktır.


                                                                                                      Prm. Bedrettin ERDEM


KİTAP TANITIM GÖRSELLERİ







Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen yorum yaparken aşağıdaki maddelere dikkat ediniz.
1. Lütfen yaptığınız yorumların içerik ile ilgili olmasına özen gösterin.

2. Spam, reklam, küfür ve sağlık çalışanlarına hakaret içerikli yorumlar tarafımca silinecektir.

3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi Edinin
Accept !